מכתב לתושבים לקראת השנה החדשה

 | עדכון אחרון: 18/09/2020 12:51
שנה טובה

ערב ראש השנה תשפ"א

קהילה יקרה,

ראש השנה מהווה תמיד הזדמנות מבורכת לסכם, לבחון, לתקן ולהציב אתגרים חדשים.

שנת תש"פ העמידה את חוסנה של קהילת קציר במבחנים רבים.

השנה החלה עם שפע של עשייה בתחומים רבים. נמנה להלן חלק מהם:

תרבות: ערב טברנה, הרמת כוסית לראש השנה, ערב שיח ביום הכיפורים, אירוע חנוכה יישובי, מופע מחווה לסטינג, הצגה ושיח ברכת אביה, ערב לחג הסיגד, מסיבת סוף השנה, צלילים שאספתי טל קרביץ, ט"ו בשבט קהילתי וחנוכת משעול הציפור, שישי נשי בקציר.

קהילה: מיסוד פעילות עם בית הספר קציר, פרויקט עם המכינה הקדם צבאית בגבעת חביבה במסגרתו מכיניסטים הגיעו מדי שבוע להתנדב בישוב, פרויקט מתכונוצ'יקה שנערך עם תלמידות מבית הספר הבינלאומי בגבעת חביבה שתוצאותיו מובאות בחוברת זו, פרויקט הרחוב המדליק בחנוכה, קריאת המגילה, הקמת צוות גישור יישובי.

פעילות ענפה במועדון הגיל הבכיר: טיול לסחנה, טיול עם הנכדים לבית שאן, סדנת "אם לא עכשיו אימתי" הרצאות שונות: המוח, איך כותבים סקס בעברית, מיץ פטל, מנהגים ודת בחברה הערבית, גנטיקה, הסרט גבורות, פעילויות ספורטיביות פלדנקרייז וג'רוקינזיס.

חזות הישוב: הקמת גן אלחנן יחד עם משפחת ברזנר, הצללה בגן לילי וחידוש הריהוט (ספסלים ופחים) לריהוט בטון עמיד, הצבת ספסלים בחורשת הזיתים. קידום נושא גינון ציבורי בר קיימא, הפחתת ריסוסים, בניית תוכנית גינון מותאמת עונות השנה בליווי אגרונום, הרצאה ופעילויות השבת צמחי הבר ברחבי הישוב. מחקר אקולוגי מבוסס קהילה של איסוף נתונים על בעלי חיים בסביבות קציר, פרויקט משעול הציפור שנחנך השנה ופרויקט שביל המש-אלות ומצפה שלושת האלונים במשעול הפטל בשיתוף עם המוא"ז מנשה והמשרד לאיכות הסביבה, שנמשך גם בימים אלו.

חינוך: רכז נוער חדש החל בעבודתו, ומלבד הפעילות השוטפת נהנו הילדים ממופע וסדנת אימפרוביזציה, סדנת קרב מגע לנערות, נסענו למרכז קנדה ולחרמון, הצגה בחנוכה ובשבוע הסביבה, מגוון רחב של פעילויות קיץ....

פיתוח כלכלי: שוקציר התבסס והפך לאירוע קבוע, במסגרת פעילויות "קוצרים הצלחה": יותר כסף בחשבון, הרצאת ניר דובדבני, משחק ה'פרש ביז'. זאת לצד פעילות להגדלת הכנסות הוועד מנכסים.

דוברות: הושק אתר חדש לקציר ואפליקציה לשיפור הקשר עם התושבים, הניוזלטר השבועי עבר מתיחת פנים, נערכו שני ערבים של שולחנות עגולים- בראשון השמענו ובשני הקשבנו לרחשי הלב, לרעיונות והצעות הציבור.

לצד אלו התחלנו בניהול מאבק משמעותי במטרה לשמור על צביונה הקהילתי כפרי של קציר אל מול תכניות הפיתוח של ערערה שצפויה לגדול לעיר בת 50,000 תושבים. רבים הגיעו לשני כנסי הסברה, כ-1,000 מתושבי קציר נתנו בנו את אמונם, הגיעו לחתום על התנגדויות לותמ"ל ונתנו לנו את הרוח הגבית של הקהילה לפעול מול תכנית הותמ"ל, תוכנית המתאר של הישוב ערערה כמו גם בוועדה הגיאוגרפית של משרד הפנים על מנת שלא ישונו גבולות המועצה באיזורנו. המאבק לא תם וימשך גם בשנה זו וכנראה גם בבאות אחריה.

בשנה החולפת הותאם המבנה הארגוני של מזכירות הוועד לגידול המשמעותי בפעילות הקהילתית, ולאורו התבצעו שינויים בכוח האדם היישובי: השנה החל בתפקידו מזכיר ישוב חדש, איליה קארפ, רכז נוער חדש, רמי אבישר, מזכירת וועד חדשה, סמדר גוהרי, והוגדר תפקיד חדש בוועד המקומי, מנהל פיתוח קהילתי, לו מונתה ענת רוט. אנחנו מודים לרכזי הנוער הקודמים, פיטר ומעיין, ולמזכיר היישוב חן רייך, על שנים ארוכות של עשייה למען היישוב קציר, ובטוחים ביכולת הנבחרת החדשה להמשיך להצעיד את קציר קדימה.

במרץ השנה ניצבנו, ככל העולם, מול התמודדות אחרת לגמרי. התפרצות מחלת הקורונה אילצה את כולנו לעצור את המרוץ, להתכנס פנימה אל ביתנו ואילצה רבים מאיתנו, להתמודד עם שינוי השגרה, קשיי פרנסה, ואפילו מחסור, ועימתה רבים עם בידוד, חשש גדול וחוסר וודאות.

כישוב הציבה הקורונה בפנינו אתגר משמעותי. מעבר ל'עוצר הפעילויות' שהוטל עלינו, ביטול אירועי הקהילה והתרבות סגירת מועדון הנוער ומועדון הגיל הבכיר, הישוב היה חייב להמשיך בפעילותו ולהתארגן כדי להמשיך, תחת המגבלות, לנהל את חיי היום יום בישוב, לתת מענה לתושבים הזקוקים לסיוע, ובמקביל, לשמור ככל הניתן על "הביחד" ורוח הקהילה.

בשיתוף פעולה ובעבודה משותפת ומתואמת עם צח"י, הוקם צוות היגוי לנושא הקורונה, נפתח חמ"ל שהיווה כתובת לפניות וצרכים שעלו מהשטח, והפעיל צוות נרחב של מתנדבים מופלאים, שנרתמו, התגייסו לעזרה ונתנו מענה לכל צורך שעלה. נוצר קשר יזום ואקטיבי עם כל התושבים מעל גיל 65, עם אנשים שבקבוצות סיכון אחרות, בודדים, מבודדים וחולים, על מנת ליצור תקשורת, להוות אוזן קשבת ולוודא שצרכיהם בקניות, רכישת תרופות ועוד נענים. כתף אל כתף עם המועצה וצוות צח"י ניתנו מענים נוספים לזקוקים לתמיכה כספית, חלוקת מזון ועוד. הוועד המקומי אפשר הנחה לבעלי העסקים שוכרי המקלטים והקראוונים שבקריית האמנים.
במסגרת "קורונט"  - פעילות של הקהילה למען הקהילה, שעלה באתר הוועד ובאפליקציה, שיתפו אנשים מהקהילה רעיונות לתכנים ופעילויות, כל אחד בתחומו, עם כלל התושבים.
אין ספק לאור מגבלות וקשיי הקורונה, שוב התגלתה הקהילה שלנו באיכותה וגדולתה.

בשל איסור התכנסויות כל פעילויות תרבות חינוך וקהילה בוצעו בכפוף להנחיות המשתנות:

בחג הפסח חולק שי לתושבים, וחוברת שנכתבה על ידי תושבי קציר, יחד עם הגדה מטעם המועצה הדתית מנשה.

יום השואה ויום הזיכרון צויינו בטקסים מצולמים וביום העצמאות חילקנו דגלים וחגגנו במרפסות ובחצרות יחד עם ועדת תרבות. בשבועות קיימנו ערב 'תיקון ליל שבועות' ובעזרת בני הנוער אפינו וחילקנו חלות לבני הגיל הבכיר. גם פעילויות כמו 'שוקחתן חוזרים ללימודים' הותאמו למגבלות ההתקהלות ונפתח מקרר קהילתי.
כאשר התאפשר ותוך הקפדה על ההנחיות, בוצעו פעילויות לגיל הבכיר, מסיבת פרידה למסיימי י"ב, פעילויות קיץ לילדים ולנוער והופעלה בריכת השחייה. מועדון הנוער והספרייה הופעלו באופן מותאם וכך גם העבודה במזכירות הוועד המקומי. כבשנה שעברה הופעלה תוכנית תעסוקת הנוער בקיץ במסגרתה נצבעו ספסלים, פרגולות, הידרנטים ותמרורים. לאחרונה נצבעו מחדש מעברי החצייה והבאמפרים ברחבי היישוב.

לאחר תהליך ארוך העברנו את מתחם פסגת אמיר לאחריות הוועד, ואנו בוחנים אפשרויות לנצלו לטובת תושבי קציר וכמקור הכנסה לוועד. במהרה גם מבני עמידר יועברו לרשותנו, ונוכל לטפל בעזובה שפשתה במקום. שיפוץ בית לולה, בתקצוב המועצה, כעת בעיצומו ובקרוב נוכל ליהנות מאולם הספורט ובית הכנסת שנבנו בקציר.
בשיתוף עם המועצה יצאנו לדרך בהליך בניית תכנית מתאר כוללנית לקציר במסגרת תכנית כוללנית למועצה כולה, קידום תכנית פורגרמה לקציר ופרוגרמה להסדרת דרך נופית.
במקביל מקודמים נושאים נוספים: בחינת מיתוג  קציר כמרכז מוסיקלי, הפיכת רחוב הזית לחד סיטרי, שדרוג גן החשמל, טיפול במפגעי בטיחות, מכרז לחברת שמירה, שיפוצי קיץ בפעוטון, פרויקט החלפת תאורת הרחובות לתאורת לד חסכונית ויצירת הכנסה לוועד באמצעות התקנת תאים פוטו וולטאים על מבני ציבור. הקמת מרכז פעילות חוץ לגילאי לידה עד שלוש, גם הוא פרי יוזמה של תושבת היישוב, נמצא בשלבי תכנון מתקדמים ומקודם יחד עם עמותת קהילה, צוות המעון, וועדת חזות הישוב.

ועוד ידינו נטויה....

אנו עומלים בימים אלה על רענון והסדרת אופן עבודת הוועד, הוועדות והמזכירות, הגדרת חזון לוועד  ובניית תוכניות עבודה לתחומי העבודה השונים בוועד המקומי.

מגוון הפרויקטים הרחב משקף עשייה ענפה בתחומים רבים אליה שותפים חברי הוועד, חברי  הוועדות, מתנדבים רבים ועובדי המזכירות המסורים המניעים את הגלגל. כל זה לא היה מתאפשר ללא שיתוף הפעולה שלכם התושבים, אלמלא התקשורת והאמון שאתם נותנים בנו.

זו ההזדמנות להוקיר תודה לכל המתנדבים המעורבים, היוזמים והמקדמים. לפעילי הועדות, למובילי המיזמים, למתנדבים הנרתמים, לכל אותם חולמים שפועלים על מנת להוציא לפועל את חלומם ולהפכו לחלומנו.

מאחלים ומייחלים שתהיה תשפ"א שנה טובה לכולנו. שנה של בריאות, שגשוג, צמיחה וחזרה לנורמאליות אליה כולנו כה מתגעגעים.

 

בשם חברי הוועד המקומי – איציק רופא, אריה דורון, דויד הקסנר, חיים אלמקיס, מאור גולן, מיכאל ספיבק, רונן רוזנטל, רועי אקרון,

שרון גלפרין

יו"ר הוועד המקומי קציר

מסמכים מצורפים להודעה זו: