דף הבית


סיפור- מתכון מאת אלמוג עקריש

משלנו | עדכון אחרון: 05/03/2021 12:52
עוגיות אלמוג

קדימון שלנו..  מזה זמן אנחנו רוצים להקדיש מקום לכתיבה של תושבים.

קהילת קציר שלנו שופעת תושבים בעלי ידע, העוסקים בתחומי עניין מרתקים ומגוונים ואנו מאמינים שכך נוכל כולנו ללמוד, על תחומי עניין אלו. אבל לא פחות מזה - האחד על השני. 

אלמוג עקריש  היקרה , ממתקאית שוקולטיירית ומנחת סדנאות הרימה את הכפפה וכתבה לנו "סיפור-מתכון" שמדגדג את הזיכרונות וממש עושה חשק לאבק עוגיות באבקת סוכר.  תודה אלמוג!

יש לכם תחום עניין? עיסוק מעניין? מזמינים אתכם גם. אפשר לשלוח למייל [email protected] .

ועכשיו לסיפור מתכון:

"ממתקים מושכים את ליבה ויותר מכל היא אוהבת עוגיות עם ריבה" מתוך עוגית לחגית /הראל נירה 1985
**
תרגולי  ראשית הקריאה שלי היו עם ספרוני אתגר .
ספרונים דקיקים עם איורים נפלאים .
אחד מהספרונים היה ,עוגית לחגית .
בסיפור אפשר לגלות איך חגית לומדת ומתרגלת בעזרת רשימת מכולת עצמאות,יצירתיות ואחריות .
אחד האיורים היה עוגיית פרח ריבה מאובקות באבקת סוכר ,כאלה שעושות ממש חשק לדחוף את היד פנימה לצנצנת העוגיות ולאכול את כל העוגיות לגמרי לבד .
את הספרון לצערי לא מצאתי ,אבל מתכון נהדר לעוגיות ריבה דווקא כן יש לי
מתכון לעוגיות פרח ריבה או כמו שאני קוראת להן עוגית לחגית .

בצק העוגיות הוא בעצם בצק פריך ,כך שתוכלו לגוון איתו גם מתכונים נוספים.

מתכון
לבצק:
חמאה קטנה 100 גרם ,קרה חתוכה לקוביות קטנות .
2 כוסות קמח לבן מנופה
ביצה אחת טרופה (גודל l)
חצי כוס אבקת סוכר מנופה
קורט מלח

מילוי וציפוי:
ריבת תות,רצוי ללא חתיכות פרי .
כוס גדושה אבקת סוכר מנופת

הוראות הכנה לבצק העוגיות :
מעבדים במעבד מזון/לישה ידנית ,קמח ,אבקת סוכר ,מלח ואת קוביות החמאה עד ליצירת פירורים ,מרקם חולי.
מוסיפים את הביצה ומעבדים לבצק רך ונעים .
(אם הבצק דביק,נוסיף כף קמח .
אם הבצק יבש נוסיף כף מים קרים ) .

יוצרים כדור ועוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לכשעה (למי שאין סבלנות גם חצי שעה זה ממש בסדר...)
מוציאים מהמקרר.
מדליקים תנור ל180 מעלות .
בתבנית אפיה נשים נייר אפיה ונרדד את הבצק .
נקרוץ פרחים בעזרת קורצן פרחים יעודי
*למי שאין קורצן פרח,אפשר לקרוץ עיגולים בעזרת ספל.
לחלק את העוגיות לזוגות ,כשבכל זוג תיהנה עוגיה אחת ללא חור ואחת עם חור במרכז
את החור במרכז העוגיה נקרוץ בעזרת פקק קטן (לדוגמה פקק של מים מינרלים או פקק של קרטון חלב ) .

מכניסים את העוגיות לתנור לכ 20 דקות ,העוגיות מוכנות כשהן זהובות .
מניחים לעוגיות להתקרר בטמפרטורת החדר לכרבע שעה .

הרכבת העוגיות:
על כל עוגייה ללא חור למרוח כפית נדיבה של ריבה ולסגור אותה בעזרת עוגיה עם חור .
לאבק אבקת סוכר בנדיבות.
*
אפשרויות גיוון נוספות:
במקום ריבת תות אפשר למלא בכל ריבה אהובה אחרת ללא חתיכות פרי /ממרח שוקולד שאוהבים /ממרח תמרים/ריבת חלב .

תכינו.תהנו.תשתפו ותזמינו לקפה/תה עם עוגיות

באהבה ,
אלמוג
ממתקאית שוקולטיירית ומנחת סדנאות.
בעלת סטודיו"סגולה מאז יצא מתוק"ממתקים נוסטלגיים בעבודת יד.